KI NO BI 45.7% 0,7L

49,20€

s dph

54,52€

Skladom

Zvyčajne posielame do 48 hodín

Doprava zadarmo nad 99,00 €

Obsah alkoholu: 45.70 %

Výrobca: The Kyoto Distillery

Objem: 0.7l

Krajina pôvodu: Japonsko

Katalógové číslo: 80710

 

Kjótsky liehovar založili v roku 2014 traja zakladatelia: Noriko Kakuda Croll, David Croll a Marcin Miller. Ich spoločná cesta viedla k vybudovaniu jedného z najinovatívnejších liehovarov na svete. David a Noriko vybudovali značky ako Scotch Malt Whisky Society (SMWS), Arran a Springbank. Taktiež rozbehli podnikanie spoločnosti BrewDog a otvorili bar v Roppongi v Japonsku. Presadili remeselnícky gin a spolupracovali so značkami Chase a Sipsmith a takisto s prémiovými barmanmi s Fever-Tree. Marcin pôsobil ako komunikačný konzultant v spoločnosťiach Ardbeg, Craigellachie, Glenfiddich a No. 3 Gin. Prispel do mnohých kníh a napísal mnoho článkov napríklad pre The Spectator a The Daily Telegraph.

Po vzrušujúcom desaťročí mal tím pocit, že je čas na novú výzvu. Ako fanúšikovia ginu si uvedomili dlhodobú ambíciu vybudovať Kjótský liehovar, prvý v Japonsku, ktorý by sa venoval výhradne výrobe tohto slávneho nápoja. Po dvoch rokoch experimentovania a výskumu bol v októbri 2016 uvedený na trh KI NO BI Kyoto Dry Gin. Vlajková loď sa vyrába pomocou rastlín pochádzajúcich hlavne z prefektúry Kjóto a v spolupráci s najlepšími kjótskymi remeselníkmi. Dnes sa KI NO BI teší veľkému úspechu po celom svete a získal množstvo ocenení z prestížnych medzinárodných súťaží destilátov vrátane Medzinárodného producenta ginu IWSC.

 

"Prvý japonský gin vyrobený v Kjóte"

KI NO BI („Krása sezón“) je inšpirovaná tradíciou a je destilovaná, miešaná a plnená do fliaš v Kjóte. Náš gin je vyrobený v rozpoznateľne suchom štýle, ale s výrazným japonským prízvukom. Je vytvorený z japonských rastlín, ako je žltý yuzu zo severu prefektúry Kjóto, drevná štiepka hinoki (japonský cyprus), bambus, čaj gyokuro z oblasti Uji a bobule zeleného sanshō (japonské korenie). KI NO BI používa ryžový základ a čistú podzemnú vodu pochádzajúcu zo známej štvrte na výrobu saké Fushimi. Ovládajúc nielen vedu o destilácii, ako to robili predtým iní, ale aj odveké umenie miešania, rozdeľujeme rastliny v našom gine na tieto prvky: základ, citrusy, čaj, bylinky, korenie a ovocie a kvet a destilát. Potom ich zmiešame v dokonalej harmónii, aby sme vytvorili charakteristickú príchuť KI NO BI.

heureka

Najpredávanejšie produkty na rumovej banke