Obsah alkoholu: 40.00 %
Výrobca: Añejos de Altura, S.A.
Objem: 0.7l
Krajina pôvodu: Guatemala
Katalógové číslo: 68050
Rumy Zacapa Centenario sú v Guatemale vyrábané destiláciou z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrovej trstiny. Je to umelecké dielo trpezlivosi a majstrovského miešania. Zrelosť a komplexnú jedinečnú chuť získavajú rumy Zacapa vo vysočine Quetzaltenango systémom solera v nadmorskej výške viac ako 2300 metrov nad morom – ,,House above the clouds" – v sudoch z bieleho dubu, v ktorých zrel predtým bourbon, sherry Pedro Ximenez, ale tiež portské, koňak alebo tokajské víno. Liehovar sa pýši tým, že ich plantáže sú pre produkciu cukrovej trstiny na najlepšom mieste na svete, a to vďaka kombinácii mikroklímy, pôdy a teploty. Keď príde čas na kvasenie, používajú vlastný kmeň kvasiniek získaných z ananásu. Tieto kvasinky produkujú špecifickú arómu typickú pre rumy Zacapa Centenario. Na celý proces dozerá ,,Master Blender" – jedna z troch žien, ktoré v potravinárskom priemysle dosiahli takúto pozíciu.
Zacapa La Doma The Taming Cask Sistema Solera 23
La Doma je špeciálna a limitovaná edícia Zacapa Gran Reserva Sistema Solera 23. Je vyrobená zo zmesi rumov starých od 6 do 24 rokov. Záverečné zrenie prebiehalo v sudoch, kde pred ním zrela americká whisky. Na rozdiel od vačšiny iných rumov, La Doma sa vyrába z precízne vybranej fermentovanej panenskej cukrovej trstiny. V jeho chuti prevládajú tóny medu a čerstvej cukrovej trstiny popri tropickej sviežosti ananásu a banánu. Paleta jeho chuti je bohatá a ovocná so štipkou vanilky a dreva.